Historie: van filmblik tot webcast

IFS, een uniek familie verhaal: van filmblik tot webcasting.

1962

Klaas paddingOnze passie voor film en geluid kent een lange geschiedenis. Deze begint in het jaar 1962 als oprichter Klaas Padding tijdens zijn diensttijd wordt aangeraakt door de magie van film. Met een bus van de toenmalige Nederlandse Bioscoop Bond trok hij door de landen waar Nederlandse soldaten gelegerd waren. Na zijn diensttijd werd hij filmoperateur bij het Haagsche Passage Theater. Van daaruit maakte hij een stap naar het Film Department van de Amerikaanse Ambassade waar hij verantwoordelijk werd voor het distribueren van films over het leven in de USA.

In 1961 besloten Klaas en zijn vrouw Gre Padding om de films als onafhankelijke organisatie te gaan distribueren. De huiskamer van de familie Padding werd omgebouwd tot kantoor en filmopslag. Het bedrijf startte onder de naam American Film Library. Binnen korte tijd verzorgde het bedrijf de distributie van films voor meerdere partijen. De naam van het bedrijf dekte de activiteiten niet meer en werd besloten om de naam te wijzigen in B.V. Inter/National Film Services. Al snel distribueerde het bedrijf voor Nationale en Internationale partijen waaronder diverse ambassades. Ook de meer commerciële organisaties als de Australian Film Board, British Airways, British Tourist Authority en de London Television Services gingen gebruik maken van de diensten van IFS.

Klaas padding Oud logo

Ook nationaal gingen nieuw opkomende organisaties, als de Nederlandse Hart Stichting, het Nationaal Reumafonds en de Nederlandse Sport Federatie, gebruik maken van de kennis en kunde van IFS. Dagelijks waren de 12 filmoperateurs van IFS op pad door het hele land om voor deze organisaties voorstellingen te verzorgen. In deze periode trad de oudste zoon Rob Padding toe het bedrijf. Hij werd verantwoordelijk voor alle controles en reparaties van de 16mm film library.

Aanvullend op de filmprojectie activiteiten begon IFS het aanbod van diensten en producten uit te breiden. De verhuur van audiovisuele apparatuur ter ondersteuning van de lezingen, waarbij eerst alleen film werd vertoond, nam snel toe. Ook werd nabewerking van films meer en meer een specialiteit waar veel bedrijven en organisaties gebruik van maakten.

1977

historie

In 1977 verhuisde het bedrijf naar de Benoordenhoutseweg te Den Haag. Vanuit deze locatie heeft IFS haar activiteiten 40 jaar kunnen uitvoeren. In het archief lagen inmiddels zo’n duizend titels.

In deze tijd voegde ook de jongste zoon, Erik Padding, zich bij het bedrijf. Na zijn militaire dienstplicht nam Erik de rol op zich om de film/videoproductie activiteiten van IFS nog meer vorm te geven. Na afronding van zijn VEC opleiding werd hij dé filmproductie specialist binnen IFS. Zijn brede camera- en montage ervaringen en zijn drang naar perfectie zorgde dat ook vanuit het bedrijfsleven steeds meer aanvragen en filmopdrachten volgden.

historie historie

1989

De intrede van video veroorzaakte een verschuiving van film naar video-distributie. Het pakket aan verhuur van audiovisuele techniek werd steeds verder uitgebreid. In 1985 komt ook Helga Padding - Cool, de echtgenote van Erik, binnen het bedrijf en richt zich op de administratieve werkzaamheden rondom de planning van de videodistributie en verder toenemende planningsactiviteiten voor invulling van congrestechniek. Na het wegvallen van Klaas Padding in 1989 nemen Erik en Helga de leiding van IFS over en zijn daarmee de tweede generatie die dit enthousiaste familiebedrijf aanstuurt.

Inmiddels is Inter/National Film Services omgevormd tot IFS audiovisueel, een allround organisatie die (welke) zich heeft gespecialiseerd in beeld, geluid en licht. Vanuit het nieuwe klimaat neutrale bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat in Rijswijk (ZH) bouwt IFS gestaag aan haar verdere groei.

Heden

Er is een heldere visie op de toekomst waarbij échte ‘long term partnerships’ met onze afnemers op de 1e plaats staan. Ook na het plotselinge wegvallen van Erik Padding in 2019 is dit niet veranderd. De normen en waarden, die IFS hebben gevormd tot het bedrijf wat het nu is, blijven de basis vormen van onze bedrijfscultuur. Klanten staan centraal. Altijd.

Onze creativiteit, innovaties, samenwerking en zelfsturing zorgen voor verbinding en helpen klanten en medewerkers om verder vooruit te komen. In combinatie met het streven naar uitmuntende kwaliteit vormen zij de basis voor al onze activiteiten.