Een congres, symposium of evenement op basis van 1,5 meter tot aan de andere kant van de wereld.
Op basis van de nieuwe contact norm in communicatie blijven met je doelgroep. Het kan!

Nu onze regering de Covid-19 restricties wat heeft versoepeld, geeft ons dat allen weer ruimte en energie om de draad van het leven op te pakken, uiteraard op basis van de nieuwe contactnormen. Het maatschappelijk leven, privé of zakelijk, dat even leek stil te staan, start weer op!
Privé stem je met elkaar de juiste omgangsvormen af, maar hoe doe je dat zakelijk?

Elke ondernemer heeft zich de afgelopen weken beziggehouden met creatieve oplossingen om zo snel mogelijk weer te kunnen gaan ondernemen, een inhaalslag te maken. Werknemers denken mee en komen met ideeën. Deze bundeling van krachten leidt tot mooie ontwikkelingen op basis van het nieuwe ‘normaal’ van onze maatschappij.
Ook wij, bij IFS audiovisueel, hebben we onszelf de vraag gesteld: ‘Hoe ziet het nieuwe vergaderen eruit?’
Online platformen zoals Webex, Skype, Zoom, Whatsapp, Join Me, Lifesize en Teams, zijn de afgelopen tijd een goede ondersteuning gebleken in het werken op afstand en overleg in kleine groepen.

Nu het bedrijfsleven weer op gang komt en informatie ook naar grotere groepen overgebracht moet worden, vraagt dit nieuwe ontwikkelingen van de bestaande technieken en de mensen erachter.
Waar voorheen bij publieksevenementen, congressen en symposia gebruik werd gemaakt van presentaties, video’s, live Q&A, stemmingen en vertaaltechniek, hield de dagvoorzitter of moderator de regie over de bijeenkomst, zodat deelnemers niet zomaar door elkaar heen praten of ongenuanceerde uitspraken doen.

In de nieuwe situatie zullen publiekscongressen en evenementen meer en meer een combinatie worden van kleine groepen, soms verdeeld over meerdere zalen op locatie, die online in contact staan met één of meerdere kleine groepen elders.
Bij evenementen met betalende deelnemers leiden de kleine groepsregels (max. 30 pers.) tot een afname in verkoop van stoelen/kaarten. Dit heeft uiteraard in een negatief effect op de kosten/baten berekening.
Wanneer sponsoren bovendien terughoudend worden omdat zij onvoldoende exposure menen te hebben, dan is een livestream via het Streamtheater de uitkomst.

Streamtheater

Een oplossing in de vorm van een ‘live’ streamtheater setting waarbij kleine groepen deelnemers aanwezig zijn op verschillende locaties, online connected zijn en live deelnemen aan het congres of evenement in hun eigen taal.
Gasten, die om welke reden dan ook, niet aanwezig kunnen zijn op een van de locaties, kunnen door middel van online ticketverkoop een eigen toegang verkrijgen op de stream.
Het ‘streamtheater’ kan volledig in de huisstijl van opdrachtgever worden gestyled.
Een congres, symposium, webinar of evenement organiseren op basis van 1,5 meter tot aan de andere kant van de wereld. Wij denken graag met je mee! Meer informatie over de mogelijkheden van het Streamtheater of andere Livestream oplossingen, Klik dan hier!